تاریخ : شنبه 14 اسفند 1395
کد 890
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ، این کارگاه با مشارکت گروه سلامت جمعیت ، خانواده و مدارس ، برای کلیه پزشکان ، مراقبین سلامت ، ماما های تیم سلامت و کارشناسان ناظر خانه های بهداشت برگزار شد.
با توجه به افزایش چشمگیر میزان بقای نوزادان نارس ، تعداد نوزادان مبتلا به رتینوپاتی نارسی رو به افزایش است و در حال حاضر شاهد اپیدمی دوم این بیماری بویژه در کشورهای در حال توسعه هستیم.
اقدامات درمانی در مراحل اولیه بیماری اثر بخش تر است. در مراحل انتهایی بیماری درمان بسیار مشکل و در بعضی موارد غیر ممکن می باشد و هزینه های درمانی که به خانواده تحمیل می گردد، 8-1برابر درمانی است که در مراحل ابتدایی و به موقع انجام گردد.
همچنین نتایج به دست آمده در درمان های موجود برای مراحل پیشرفته بیماری به هیچ عنوان بینایی قابل قبولی را به کودک برنمی گرداند.
این بیماری می تواند به طیف وسیعی از اختلالات بینایی از نقائص جزئی قابل اصلاح در حدت بینائی ، تا جدا شدن شبکیه و کوری منجر گردد و معمولا“هر دو چشم را مبتلا می کند و هرچه نوزاد زودتر از موعد بدنیا بیاید ، احتمال آن بیشتر می شود.
بر این اساس، در این کارگاه کلیاتی در خصوص تعریف ، شیوع ، علل بیماری ، نحوه غربالگری و شناسایی زود هنگام نوزادان در معرض خطر و محل انجام معاینات ارائه شد.
در پایان بر انجام پیگیری های مستمر و مداوم توسط ارایه دهندگان خدمت جهت اطمینان از انجام غربالگری نوزادان و ادامه اقدامات درمانی توسط والدین نوزادان  نیازمند جهت تشخیص و درمان به موقع و پیشگیری از نابینایی  تاکید شد.
محل انجام این معاینات : بیمارستان شهید بهشتی مراغه-شماره تلفن تماس برای کسب اطلاعات بیشتر : 04137228888