تاریخ : سه شنبه 18 آذر 1404
کد 3706
در این برنامه، وی با اشاره به اینکه نان بخش مهمی از سبد غذایی مردم را تشکیل می‌دهد، بر لزوم توجه به کیفیت و سلامت نان مصرفی تأکید کرد و گفت: نان کامل و تهیه‌شده از آردهای سبوس‌دار، نسبت به نان سفید ارزش تغذیه‌ای بسیار بالاتری داشته و می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر ایفا کند.

وی افزود: مطالعات نشان می‌دهد مصرف نان کامل باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و برخی سرطان‌ها می‌شود. فیبر موجود در این نوع نان به بهبود عملکرد روده، کاهش کلسترول LDL و کنترل قند خون کمک کرده و ویتامین‌های گروه B و منیزیم موجود در آن برای متابولیسم انرژی و سلامت سیستم عصبی ضروری است.

عودی، کارشناس تغذیه با تأکید بر اینکه مصرف نان کامل باعث کاهش هزینه های درمان بیماری های قلبی و عروق، دیابت و برخی از سرطان ها می شود و صرفه جویی اقتصادی برای مردم و نظام سلامت ایجاد می کند، گفت: پخت نان کامل نیازمند نیروی کار ماهر و فرآیند پخت طولانی‌تر است، ازاین‌رو قیمت تمام‌شده آن معمولاً بیشتر از نان سفید است.

وی همچنین به یک باور نادرست رایج اشاره کرد و ادامه داد: افزودن یا پاشیدن سبوس خام روی نان قبل از پخت، به‌جای استفاده از آرد سبوس‌دار، نه‌تنها مفید نیست بلکه می‌تواند مضر باشد؛ زیرا سبوس خام به دلیل وجود فیتات و عدم طی‌کردن مرحله تخمیر، مانع جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم در بدن می‌شود.

در پایان برنامه، کارشناس تغذیه به سؤالات شنوندگان درباره نان کامل و شیوه انتخاب نان سالم پاسخ داد و بر ضرورت آموزش و آگاهی‌بخشی در این حوزه تأکید کرد.
  • واحد ارجاع دهنده معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی مراغه