رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه در ابتدای جلسه با بیان اهمیت سلامت روان در جامعه اظهار داشت: پیشگیری از خودکشی یکی از اولویتهای مهم سلامت عمومی است و نیازمند همکاری و مشارکت همه دستگاههای اجرایی و آموزشی است؛ این آسیب اجتماعی نهتنها بر فرد، بلکه بر خانوادهها و کل جامعه تأثیرات منفی میگذارد و باید با برنامهریزی منسجم و علمی به آن پاسخ داده شود.
دکتر ارجمند افزود: توسعه آموزش، آگاهیبخشی و توانمندسازی گروههای مختلف جامعه، بهویژه خانوادهها، میتواند نقش مؤثری در کاهش عوامل خطرسازدارد بر این اساس اجرای برنامههای عملیاتی در این زمینه نیازمند تعهد و تلاش همهجانبه از سوی مسئولان و کارشناسان است.
معاون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فرمانداری ویژه شهرستان مراغه، نیز در این جلسه گفت: برای کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله خودکشی، باید همگرایی و پیوستگی بیشتری میان اقدامات دستگاههای اجرایی ایجاد شود، برخورداری از یک نقشه عملیاتی که با تعهد و جدیت پیگیری شود، میتواند مشکلات ناشی از ناهماهنگیها را برطرف کند.
مهندس اسکندری ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه باید بر اساس دادهها و آمارهای دقیق باشد و با شناسایی گروههای در معرض خطر، خدمات حمایتی و مشاورهای با کیفیت به آنها ارائه شود. معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز در این جلسه اظهار داشت: پیشگیری از خودکشی نیازمند آگاهیبخشی و توانمندسازی جمعیت عمومی و همچنین کارکنان حوزه سلامت است، شناسایی زودهنگام نشانههای خودآسیبی و اقدامات حمایتی و درمانی سریع از مهمترین اقدامات در این زمینه است.
وی با تأکید بر اهمیت آموزش مداوم گفت: کارکنان سلامت باید مجهز به دانش و مهارتهای لازم برای برخورد با موارد پرخطر باشند و از سوی دیگر، باید تلاش کنیم تا با برگزاری برنامههای آموزشی و مشاورهای، سطح آگاهی خانوادهها و جامعه را افزایش دهیم.
در ادامه جلسه، آقای عبدی گزارشی از روند اجرای برنامه SDH و آمارهای مربوط به موارد اقدام به خودکشی در شهرستان طی شش سال اخیر ارائه کرد.
همچنین، آقای جوادی بر ضرورت همکاری بینبخشی در راستای عمل به تعهدات سند پیشگیری از خودکشی تأکید کرد. در پایان، مدعوین به ارائه پیشنهادات و اقدامات خود در راستای اجرای سند پیشگیری از خودکشی پرداختند و بر لزوم اجرای هماهنگ و مشترک برنامهها تأکید شد.