تاریخ : شنبه 11 آذر 1402
کد 3186

دکتر اللهوردی ارجمند شامگاه پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: خانواده این زن با ایثار و بزرگواری مثال‌زدنی خود و با رضایت قلبی کامل نسبت به اهدای اعضا مرحومه حاجی‌پور اقدام کردند و کبد آن مرحوم در سایه تلاش شبانه‌روزی تیم اهدای عضو مراغه و تبریز به بدن یک مرد ۵۱ ساله پیوند زده شد.
 

وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه فرهنگ اهدای عضو در جامعه رو به گسترش است، بیان کرد: بیماران بسیاری به دلیل نیاز مبرم به پیوند عضو و نرسیدن به‌موقع عضو اهدایی، جان خود را از دست می‌دهند و این در حالی است که یک بیمار مرگ مغزی می‌تواند جان هشت بیمار را نجات دهد.


به گفته وی ترویج فرهنگ اهدای عضو به عزم و مشارکت همگانی گروه‌های مرجع و اطلاع‌رسانی رسانه‌ها نیاز دارد تا در سطح جامعه نهادینه شده و به یک رفتار تبدیل شود.


به گزارش ایرنا اهدای عضو یک بیمار مرگ مغزی مراغه طی خرداد سال جاری نیز زندگی سه بیمار را نجات داد و کلیه، کبد و پانکرانس این بیمار مرگ مغزی به سه بیمار نیازمند عضو پیوند زده شد.


امام راحل (ره) به دنبال استفسار وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۳۶۸، اهدای عضو از موارد مرگ مغزی را به شرط آنکه نجات جان انسانی منوط به آن باشد را جایز فرمودند.


مراحل قانونی و تصویب لایحه مربوطه از آن زمان تا سال ۱۳۸۰ به طول انجامید و بعد از تصویب مجلس در سال ۱۳۸۰، کلیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به تاسیس واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی از موارد مرگ مغزی موظف شدند.