تاریخ : چهارشنبه 8 شهريور 1402
کد 3029
  1. از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که بصورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه می شوند خودداری کنید.
  2. دام زنده را از مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی خریداری کنید.
  3. از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کنید.
  4. به هیچ وجه دامی را که دارای علایم بیماری و ناخوشی است را ذبح و مصرف ننمایید.
  5. گوشت تازه 24 ساعت و جگر و سایر اعماء و احشاء دامی 48 ساعت قبل از مصرف ، در دمای 4 درجه سانتیگراد نکهداری شود.
  6. از مصرف گوشت و جگر خام و نیم پز خودداری نموده و غذاهای کاملا پخته شده مصرف نمایید.
  7. از دستکاری،کندن و یا له کردن کنه های موجود بر روی دامها خودداری نمایید.
  8. از تماسبا خون حیوان ذبح شده بر روی اندامهای بدن خودداری نمایید.
  9.  از مصرف فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه (شیر،پنیر، بستنی،خامه و ...) خودداری نمایید.
  10. از تماس ، نزدیک شدن و غذا دادن به حیواناتی از قبیل سگ و گربه خودداری نمایید.
  11. در صورت گزیدگی یا خراش توسط حیواناتی از قبیل سگ و گربه و سایر پستانداران ، ضمن شستشوی محل گزیدگی با آب و صابون بمدت 15 الی 20 دقیقه ، سریعا جهت دریافت واکسن ضد هاری به پایگاه هلال احمر مراجعه نمایید.
  12. در صورت مشاهده مار و عقرب و حشرات زهرآگین ، از نزدیک شدن و یا دستکاری آنها خودداری نمایید.
  13. در صورت گزش توسط مار و عقرب ، جهت انجام اقدامات درمانی و تزریق ضد زهر ، به پایگاه هلال احمر مراجعه نمایید.
جهت جلوگیری از نیش پشه ها و پیشگیری از ابتلاء به بیماری های منتقله از حشرات از قبیل سالک ، از وسایل حفاظت فردی مانند پمادهای دور کننده حشرات و لباسهای با آستین بلند استفاده نمایید.
 
  • واحد ارجاع دهنده معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی مراغه