تاریخ : دوشنبه 25 ارديبهشت 1402
کد 2799
به گزارش مفدا مراغه ،این کارگاه آموزشی با حضور دکتر خاضعی عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی مراغه و فوق تخصص طب ایرانی برگزار شد.
وی در ابتدای این کارگاه آموزشی گفت: غذا از اهمیت خاصی در حفظ سلامتی انسان برخوردار است. نیاز به غذا یک نیاز دایمی است تا آنچه را که بوسیله عوامل داخلی و خارجی به تحلیل می رود, جایگزین نماید. بدیهی است برخورداری از تندرستی, بدون داشتن تغذیه صحیح میسر نمی باشد.در مکتب طب ایرانی بر تغذیه صحیح و درمان از طریق غذا تاکید فراوانی شده است, تا آنجا که حکیم بزرگ ایرانی محمد بن زکریای رازی در قرن سوم, اولین و مهم ترین تدبیر درمان را اصلاح یا تجویز رژیم غذایی می داند. در این متون کیفیات و عملکردهای مشخصی برای مواد غذایی و خوراکی مشخص شده است که بعضی با علوم جدید قابل تایید بوده و برای بعضی معادلی در علوم جدید یافت نمی شود. در این مقاله گروه بندی مواد غذایی در منابع طب سنتی ایران به طور دقیق تشریح گردیده و تلاش شده است تا تعاریف طب سنتی ایران, کما بیش با اصطلاحات علم نوین تغذیه همانندسازی گردد. تشابهات مابین این مبحث در مکتب طب ایرانی نیز ذکر شده است.
وي اصلاح روش زندگي را مهمترين عامل در صحت و تندرستي انسان و از مباني طب سنتي دانست و تصريح كرد: در طب سنتي رعايت اصول  و روش‌های انساني جهت تندرستی و شادابی واجب است.

شایان دکر است اين کارگاه آموزشی باهدف آگاه‌سازي دانشجویان و کارکنان نسبت به طب سنتي، انتخاب طب سنتي جهت پيشگيري و بهره مندی از  زندگي سالم به صورت حضوری در دانشکده علوم پزشکی مراغه  برگزار شد.






  • واحد ارجاع دهنده معاونت آموزشی ، تحقیقات و دانشجویی و فرهنگی