شنبه 4 اسفند 1403
صفحه اصلی
درباره دانشگاه
دانشکده علوم پزشکی مراغه در یک نگاه
نمودار سازمانی
نقشه دانشکده
برنامه استراتژیک
شهر مراغه
حوزه ریاست
معاونتها و مدیریتها
معاونت توسعه مدیریت و منابع
معاونت بهداشتی
معاونت درمان
معاونت آموزشی،تحقیقات،دانشجویی و فرهنگی
مدیریت غذا و دارو
دانشکدهها
دانشکده پرستاری
مراکز آموزشی و درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیرالمومنین(ع)
بیمارستان بوعلی سینا
مجلات دانشکده
مجله سیب سلامت
ارتباط با ما
تماس با دانشکده
پرسش و پاسخ
دفترچه تلفن
بیانیه توافق سطح خدمت
نقشه سایت
نوبت دهی
جوانی جمعیت
نظارت همگانی
کتابخانه مرکزی
میز خدمت
تاریخ :
دوشنبه 15 فروردين 1401
کد
2172
لینک کوتاه
:
، نوع غذاهایی که در وعده سحری خورده می شود با تامین انرژی ومواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی وجلوگیری از کم آبی، ضعف وخستگی دارد. نکات زیر در وعده سحر باید رعایت شود:
از غذاهای کم حجم وغنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب وکم شیرین هستند استفاده شود. اصولا مصرف زیاد قند، نمک وچربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند.
مقدار مناسبی از سبزی های مختلف (سبزی خوردن وسالاد) مصرف شود. سبزی ها با دارابودن مواد مغذی مختلف وآب علاوه بر تامین ویتامین ها وموادمعدنی مورد نیاز بدن ازتشنگی وخشکی گلو که می تواند فرد را مستعدابتلا به بیماری کووید19 کند، جلوگیری می کنند.
مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود. موادغذایی شیرین با تحریک انسولین وورود سریع قند خون به داخل سلول ها ودر نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زود رس می شود.
باتوجه به اینکه کم آب شدن بدن وخشکی گلو می تواند زمینه را برای ابتلا به کووید 19 فراهم کند،دروعده سحر سبزی هایی که آب بیشتری دارندودر طول روز از تشنگی وکم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو،خیاروگوجه فرنگی مصرف شود. نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار، شربت ها وچای خیلی شیرین وچای پررنگ هم موجب تشنگی، خشکی دهان وگلو در طول روز می شوند، توصیه می شود در وعده سحر مصرف نشوند.چای پررنگ به این دلیل که مدر است می تواند موجب دفع آب بدن وکم آبی در طول روزه داری شود.
غذاهای پر پروتئین مثل انواع کباب ، جوجه کباب ، ماهی وغذاهای خشک وپرروغن مثل کتلت وکوکو،سوسیس وکالباس ، پیتزا وکله پاچه وهم چنین غذاهای چرب وسرخ شده وپر ادویه موجب احساس تشنگی وخشکی دهان در طول روز می شوند،بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند. به طور کلی غذاهای ساده وسبک مثل انواع پلو وخورش درحجم کم (برای افرادی که فعالیت بدنی بیشتری در طول روز دارند) ویا غذاهای سبک ترشبیه وعده صبحانه (برای افرادی که در طول روز فعالیت کمی دارند) برای وعده سحر می تواند مناسب باشد.
گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه
واحد ارجاع دهنده
معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی مراغه
برچسب ها
وعده سحر
تغذیه سحری رمضان
سحری در رمضان