تاریخ : يکشنبه 11 بهمن 1394
به گزارش خبرگزاري تسنيم، يكي از مهم ترين عملكردهاي ويتامين D در بدن، كمك به جذب بهتر كلسيم است. اين عملكرد، نه تنها براي حفظ سلامت و استحكام استخوان ها و عضلاتمان خوب است، بلكه مي تواند باعث حفظ سلامت پوست هم بشود.

دكتر محمدعلي نيلفروش زاده؛ دانشيار پوست دانشگاه علوم پزشكي تهران و رئيس مركز تحقيقات پوست و سلول هاي بنيادي نوشت:

محققان دانشگاه كاليفرنيا به تازگي اعلام كرده اند زياده روي در مصرف مكمل هاي ويتامين B12 يا خوراكي هاي حاوي اين ويتامين مي تواند خطر بروز يا تشديد آكنه را افزايش دهد. با اين حال، پژوهشگران آمريكايي مي گويند هنوز براي اعلام قطع مصرف غذاها و مكمل هاي حاوي ويتامين B12 در افراد مبتلا به آكنه، خيلي زود است و نياز به تحقيقات گسترده تري در اين زمينه وجود دارد تا متوجه شوند تاثير منفي اين ويتامين روي چه بيماراني بيشتر و روي چه بيماراني كمتر است.

ويتامين B12 شمشير دولبه است!

دكتر هويينگ لي، سرپرست اين گروه تحقيقاتي، مي گويد:

«ژن هاي مختلفي در بدن همه ما وجود دارد كه مي توانند بصورت بالقوه بر بروز آكنه يا پيشگيري از ايجاد آن تاثير داشته باشند. اين ژن ها هستند كه دارو درماني براي از بين بردن آكنه ها را سخت يا ساده مي كند و باعث مي شود برخي مواد غذايي يا ريز مغذي ها، تاثيري مثبت يا منفي در بروز يا پيشگيري از آكنه داشته باشند».

مركز كنترل و پيشگيري از بيماري هاي آمريكا هم پس از نشر اين خبر به تمام افراد مبتلا به آكنه توصيه كرده است تا قطعي نشدن علت ابتلا به بيماري خود، خودسرانه B12 را از رژيم غذايي شان حذف نكنند چون كمبود اين ويتامين، عوارضي مانند كم خوني، مشكلات گوارشي مربوط به هضم غذا، كاهش قدرت حافظه و مشكلات بينايي به دنبال خواهد داشت.

دكتر لي و همكارانش با بررسي رابطه بين افزايش سطح ويتامين B12 در خون و تشديد آكنه در برخي بيماران، متوجه شدند اين ويتامين مي تواند فعاليت نوعي ميكروب مولد آكنه در پوست به نام «پروپيوني باكتريوم » را افزايش دهد و باعث بروز يا تشديد آكنه شود اما هنوز سوال هاي بدون جواب زيادي در اين زمينه وجود دارد و هنوز براي قضاوت زود است.

نقش ويتامين B3 در پيشگيري از سرطان پوست

محققان استراليايي به تمام افراد در قاره هاي مختلف توصيه مي كنند براي پيشگيري از ابتلا به سرطان پوست، حتما ضدآفتاب بزنند، در ساعت هاي اوج تابش نور آفتاب (10 صبح تا 4 عصر) از خانه بيرون نروند و مصرف ويتامين B3 را فراموش نكنند. اين محققان با بررسي بيش از 380 بيمار مبتلا به حداقل 2 نوع سرطان پوست (جز ملانوما) كه در طول 5 سال گذشته به سرطان مبتلا شده بودند، متوجه شدند مصرف روزانه يك مكمل ويتامين B3 يا خوراكي هاي حاوي آن مي تواند حدود 23 درصد شانس ابتلا به ساير انواع سرطان هاي پوست (جز ملانوما) را كاهش دهد. آقايان بايد حداقل روزي 16 ميلي گرم، خانم ها روزي 14، خانم هاي شيرده روزي 17 و خانم هاي باردار هم روزي 18ميلي گرم ويتامين B3 دريافت كنند.

نقش ويتامين D در بهبود پسوريازيس

يكي از مهم ترين عملكردهاي ويتامين D در بدن، كمك به جذب بهتر كلسيم است. اين عملكرد، نه تنها براي حفظ سلامت و استحكام استخوان ها و عضلاتمان خوب است، بلكه مي تواند باعث حفظ سلامت پوست هم بشود. نتايج تحقيقات جديد نشان مي دهد دريافت مقادير كافي از ويتامين D در طول روز مي تواند به بهبود و تسريع روند درمان پسوريازيس هم كمك كند.

مصرف خوراكي هاي حاوي اين ويتامين، تزريق D3 يا استفاده از داروهاي موضعي حاوي ويتامين D، تا حد قابل قبولي جلوي التهاب و خارش هاي پوستي بيماران مبتلا به پسوريازيس را مي گيرد. از اين رو، خوردن غلات و لبنيات غني شده با ويتامين D به تمام كساني كه مبتلا به پسوريازيس هستند، توصيه مي شود.

نقش ويتامين C در جوانسازي

اگر همين الان نگاهي به انواع مرطوب كننده ها و ضد آفتاب هاي خود بزنيد، كمتر محصولي را پيدا مي كنيد كه حاوي ويتامين C نباشد. اما چرا ؟ به دو دليل، اول اينكه ويتامين C جزو قوي ترين آنتي اكسيدان هاست كه مي تواند با راديكال هاي آزاد مبارزه كند، قدرت سيستم دفاعي بدن را بالا ببرد و جلوي ابتلا به سرطان پوست را هم تاحد قابل قبولي بگيرد.

دوم اينكه وجود اين ويتامين براي ساخت كلاژن و پيشگيري از پيري و چروكيدگي زودرس پوست، بسيار ضروري است. مصرف خوراكي هاي حاوي ويتامين C مي تواند تاثير ضد آفتاب در پيشگيري از عوارض اشعه هاي UV را دو برابر كند.

نقش ويتامين K در ترميم جوشگاه

نتايج تحقيقات جديد نشان مي دهد استفاده از كرم هاي موضعي حاوي ويتامين K يا مصرف خوراكي هاي حاوي اين ويتامين مي تواند باعث پيشگيري از ايجاد جوشگاه هاي شديد بعد از عمل هاي جراحي يا جراحت هاي مختلف در سطح پوست شود . ويتامين K با انعقاد سريع تر خون و كمك به بسته شدن سطح زخم باعث پيشگيري از ايجاد جوشگاه عميق مي شود.

محققان سوئيسي بر اين باورند كه اگر كرم هاي موضعي حاوي ويتامين هاي K، E، C و زينك براي بيماراني كه تحت جراحي قرار گرفته اند، خانم هاي باردار يا آنهايي كه دچار زخم هاي شديد پوستي شده اند، تجويز شود، احتمال اينكه با جوشگاه هاي آزاردهنده مواجه شوند، بسيار كم خواهد بود.

منبع: دكتر سلام

انتهاي پيام/