تاریخ : يکشنبه 11 تير 1396
کد 1020
به گزارش روابط عمومی، این نشست در خصوص بیماری تب کریمه کنگو و با هدف آگاه سازی و رفع نگرانی برگزار گردید.
دکتر علی جنتی،رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه، با بیان اهمیت اطلاع رسانی و رفع نگرانی گفت: همانطور که بی تفاوتی در مورد یک بیماری می تواند مشکل ساز باشد، نگرانی بی مورد هم در مواردی می تواند زمینه مشکلات سلامت را فراهم کند.
ایشان ادامه داد: خوشبختانه با برنامه ریزی های مناسب و تلاش های موثر، هیچ مشکل و جای نگرانی در مورد بیماری تب کریمه کنگو وجود ندارد اما این به این معنا نیست که ما از رسالت اصلی خودمان یعنی ارتقاء سلامت جامعه غافل باشیم.
وی گفت: این بیماری بیشتر به سبب رفتارهای نامناسب تغذیه مانند خوردن غذا در فضای باز و خطرات ذاتی برخی از شغل ها مانند قصابی ها و دامداری ها به وجود می آید و باید در این زمینه ها حساسیت خود را بالا ببریم.
دکتر علی جنتی اذعان کرد: کنترل و بازرسی اماکن هدف به طور مرتب انجام می شود اما واقعیت این است که بهترین راه در مورد چنین بیماری هایی، آموزش همگانی و آگاه سازی مردم در مورد زمینه های به وجود آمدن آنها می باشد و ما از رسانه های جمعی انتظار داریم در این مورد یاریگر دانشکده علوم پزشکی مراغه باشند.
رئیس دانشکده ادامه داد: در حال حاضر همکاران ما در مراکز بهداشتی کار آموزش را شروع کرده اند چرا که باور داریم رفع نگرانی بی مورد مردم و ایجاد حساسیت در مردم نسبت به رعایت موارد بهداشتی مناسب ترین راه برای پیشبرد اهداف سلامت جامعه است.
در بخش دیگری از این نشست و در پاسخ به سوال خبرنگاران، دکتر احمد مجتهدی، معاون بهداشت دانشکده، به اقدامات انجام شده برای آگاه سازی مردم در مورد بیماری های مشترک انسان و دام اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ما توانسته ایم کانون های پرخطر را شناسایی کنیم و اقدامات لازم را برای کنترل انجام دهیم.
ایشان آموزش پرسنل بهداشت و دامپزشکی را مهم برشمرد و ادامه داد: همکاران ما با نظارت جدی و با همکاری نهادهای مسئول دیگر سعی می کنند در کنار آموزش همگانی با طرح موضوع در کمیته سلامت شهرستان مراکز عرضه کننده گوشت مانند میادین یا قصابی ها و مراکزی مانند جگرپزی ها را ساماندهی کند.
دکتر پاشایی، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان مراغه، هم به اقدامات انجام یافته در این زمینه اشاره کرد و گفت: نظارت دقیق در کشتارگاهها و قصابی ها توسط همکاران ما اعمال می شود اما واقعیت این است که ساماندهی صددرصدی این مراکز همکاری همه نهادها را می طلبد.
وی گفت: خوشبختانه در حال حاضر لاشه ها قبل از عرضه یک مرحله پیش سردکن را طی می کنند که باعث از بین رفتن ویروس های ناقل بیماری تب کریمه کنگو می شوند به این جهت توصیه می شود در خانه هم گوشت قبل از مصرف در یخچال نگهداری شود و خوب پخت شود.
گفتنی ست در این نشست رئیس دانشکده علوم پزشکی، معاون بهداشتی دانشکده و رئیس اداره دامپزشکی شهرستان مراغه به سوالات خبرنگاران حاضر پاسخ گفتند.